<div dir="ltr"><div><div><div>Strange..now it&#39;s working :? I&#39;ve added successfully a fourth server to the cluster without touching anything, a part migrating the HE vm to another host.<br></div>But now it seems that 2 of the hosts are not recognized as working. When I try to migrate the HostedEngine to another machine I get:<br><br>The host hosted_engine_1 did not satisfy internal filter HA because it is not a Hosted Engine host.<br>The host hosted_engine_3 did not satisfy internal filter HA because it is not a Hosted Engine host.<br><br></div>hosted_engine_2 is in maintanaince mode right now and 4 is the one that is running the VM. The VM was first migrated from 1 to 2, then from 2 it started giving those errors, then I successfully added 4 and I could migrate the VM to it, and now it is stuck there.<br></div>I&#39;m trying to look through the VDMS logs but oh boy, they are so verbose!<br></div><div class="gmail_extra"><br><div class="gmail_quote">2016-09-15 15:11 GMT+02:00 Davide Ferrari <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:davide@billymob.com" target="_blank">davide@billymob.com</a>&gt;</span>:<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><div dir="ltr"><div>Hello again<br><br></div>as I said I&#39;m a beginner with OVirt and I was playing with a proof-of-concept cluster with OVirt 4.0 + GlusterFS 3.8, following this guide<br><br><a href="http://www.ovirt.org/blog/2016/03/up-and-running-with-ovirt-3-6/" target="_blank">http://www.ovirt.org/blog/<wbr>2016/03/up-and-running-with-<wbr>ovirt-3-6/</a><br clear="all"><div><div><br></div><div>(it works smoothly with 4.0 too)<br></div><div>I&#39;ve created the cluster and the engine is running as an higly available VM in the cluster itself with hosted-engine --deploy but now I want to add a fourth machine to the cluster but I get this error:<br><br>┬áCannot automatically add the host to cluster Default: Cannot add Host. There is no available server in the cluster to probe the new server.<br><br></div><div>both if I try to add an host from Ovirt AAdmin GUI or if I try to run &quot;hosted-engine --deploy&quot; on the new machine. Is it possible to have this cluster conf (with the engine running as a VM) with 4 or more machines? What thing should I have to do?<br><br></div><div>Thanks in advance<span class="HOEnZb"><font color="#888888"><br></font></span></div><span class="HOEnZb"><font color="#888888"><div><br></div><div>-- <br><div><div dir="ltr"><div>Davide Ferrari<br></div>Senior Systems Engineer<br></div></div>
</div></font></span></div></div>
</blockquote></div><br><br clear="all"><br>-- <br><div class="gmail_signature" data-smartmail="gmail_signature"><div dir="ltr"><div>Davide Ferrari<br></div>Senior Systems Engineer<br></div></div>
</div>